24 de jul. 2016

Fent esport i vida sana amb esportistes professionals


El passat 6 de juliol de 2016, dins del marc del Campus de l´Audie Norris, aquesta estrella del bàsquet va decidir "obrir portes" a adults, ja que el seu campus va destinat a nens. Els adults que vam anar vam suar, i vam poder rebre una sèrie de lliçons de vida que són impagables.

No hi ha dubte que l´Audie Norris va ser el millor jugador americà que mai ha passat pel FC Barcelona i per la Lliga ACB. No hi ha dubte que la seva qualitat humana, aleshores, va demostrar que un autèntic jugador tècnic i lluitador amb una intel·ligència fins aleshores mai vista en jugadors que jugaven en posicions properes a la cistella. Aleshores, assistir una tarda amb ell i altres jugadors del FC Barcelona dels anys 80 i 90 era una idea, sense dubte, absolutament fantàstica. Intueixo que la Dolores Couceiro juntament amb l´Audie van ser els pensadors que vam crear aquest event, anomenat "Fantasy Camp".
Audie em va explicar com col·locar-me a la pintura. Com dirigir els moviments per apropar-me a la cistella, i poder enganyar el rival.
Galilea, Crespo, de la Cruz, Norris i Solozàbal, juntament amb l´autor del blog.

Audie, de 205 cm, juntament amb "Lagarto" de la Cruz ens van fer 3 exercicis cara a l´anella, que em dècimes de segons vam haver de resoldre.

Des de les 18:00 hores fins gairebé les 21:00 hores vam poder gaudir d´una sessió d´entrenament físic i tècnic fantàstic. No cal insistir gaire, però si José Luís Galilea és l´encarregat de tenir-te 20 minuts fent entrades amb canvi de ritme, i Xavi Crespo el mateix temps corregint els defectes en la dinàmica del tir exterior (punteria), i desprès 20 minuts més amb Audie i "Lagarto" de la Cruz fent exercicis ràpids de penetració per la dreta o per la banda esquerra, o tir en suspensió, i acabant al pal baix, sense dubte acabes aprenent i força. No hi ha dubte que el Clínic fet amb ells, juntament amb Solozábal i Roger Esteller fent exercicis de perfecció del tir lliure, va provocar un ambient indescriptible i d´elevada qualitat humana i basquetbolística.

Al final, vam fer una xerrada col·lectiva on els assistents vam escoltar els esportistes professionals sobre temes relatius als seus anys de jugadors, o ara que són homes que es dediquen a negocis relacionats amb l´esport professional. Sense anar més lluny, Galilea va ser director del CB Sevilla mentre l´Audie era entrenador d´aquell equip que durant la temporada 2014-15 va fer un bàsquet atractiu, i va concloure amb 4 jugadors al draft de la NBA. Esteller es dedica a treballar la psicologia de la motivació dels esportistes i de les persones en general, mentre que Crespo té una empresa de difusió de l´esport pel món. Finalment, De la Cruz viu a Costa Rica i també gestiona un negoci de creuers. El "Lagarto" va explicar la història de què va "Aito me echó dos veces del Barcelona"... Sense dubte, històries absolutament interessants.